Purple Ivy News

Välkommen!

Månad: januari 2015

Hållbarhetsrapportering 2015 – Är du beredd?

Nya kurser

Kanske är du just nu mitt uppe i produktionen av er hållbarhetsrapport och vill helst bara bli klar. Men nu är också rätt tid att börja förbereda för nästa års väsentlighetsprocess och se till att du har all kunskap och alla verktyg som du behöver.  Oavsett om du förbereder en hållbarhetsrapport för första gången eller om du ska byta rapporteringsram från G3 till G4 inför nästa år, så behöver du tänka nytt. Väsentlighetsanalysen är en central del i hållbarhetsrapportering enligt GRI – G4 och ett grundligt förberedande arbete är A & O för ett strategiskt hållbarhetsarbete och en lyckad rapport 2015.

Nedan hittar du två kurser som ger dig grunden för ett proaktivt arbetssätt och de verktyg du behöver.

Hållbarhetsrapporteringens grunder

Med hjälp av G4, de nya riktlinjerna från Global Reporting Initiative, pågår just nu en välbehövlig uppfräschning av sättet att hållbarhetsrapportera. Vi visar på vilket mervärde de nya riktlinjerna för med sig och ger dig praktiska verktyg för att rapportera enligt G4.

18 mars, Stockholm, 8 oktober, Stockholm, 2 december, Stockholm

Hållbarhetsrapportering & väsentlighetsanalys

Väsentlighetsanalys, även kallad materialitet, är ett grundläggande krav GRI G4 och är även en del av ISOs nya ”High Level Structure”. Här lägger du grunden för hållbarhetsarbetet – vilka frågor är strategiskt viktiga för er?

19 mars, Stockholm, 9 oktober, Stockholm, 3 december, Stockholm

Läs mer och anmäl dig här

Purple Ivy och DNV GL inleder samarbete

Purple Ivy och DNV GL har under hösten 2014 inlett ett samarbete med målet att erbjuda våra samlade kunder ett större och vassare utbud av rådgivningstjänster och utbildningar inom strategisk hållbarhet.

I oktober 2014 släpptes vår första gemensamma rapport: G4 är du beredd? Rapporten följdes upp av en After Work på Purple Ivy och ett frukostseminarie på DNV GL.

Ett andra samarbetsområde är våra nya kurser. Som en del i samarbetet erbjuder PI nu våra kunder 20% rabatt på hela DNV GLs kurskatalog med koden PI2015.  DNV GL Kurser 2015

© 2019 Purple Ivy News

Tema av Anders NorenUpp ↑